Behandelingen binnen de Natuurgeneeskundige Praktijk
van Greet Musch‑de Vries

Behandelingen

bloem

Alle behandelingen zijn erop gericht om uw eigen zelfgenezend vermogen te stimuleren en te versterken, en zijn zowel preventief als klachtgericht inzetbaar.
Deze natuurgeneeskundige behandelingen worden vanuit een holistische visie toegepast met als basis de 5 principes: Energie, Prikkeloverdracht, Drainage, Voeding en Psyche.
Verstoringen, blokkades en disbalansen in één van deze principes of onderling onderdrukken het zelfgezezend vermogen

Bioresonantie volgens Paul Schmidt.

Rayocomp PS 1000 polar 4.0

Bioresonantie therapie is pijnloos en erop gericht om het lichaam aan te zetten tot herstel om daarmee acute en chronische klachten te verminderen, waarbij het principe berust op identieke trillingen (resoneren) van zender en ontvanger (mens, dier, planten, micro-organismen).

Alles is energie en alles trilt. Het heelal, de planeten, de aarde, alle organismen, alles is in trilling. En als de ene trilling een andere zelfde trilling vindt met dezelfde frequentie, dan gaan ze samen trillen en dat heet resoneren.
Zo kan de ene trilling een andere trilling stimuleren, communiceren, tot actie. Dagelijks hebben we met bioresonantie te maken. Het beste voorbeeld is de straling van de zon die onze huid aanzet tot een bruin kleurtje. Het geluid met gevoel erin wat onze stembanden door trillingen tot stand brengt is bioresonantie. Onze oren die die trillingen opvangen en omzetten in onze hersenen.

Frequenties kan je met apparatuur zichtbaar maken in vormen. De bekendste vormen zijn een sinusvorm (gezond), rechthoek (ongezond, stress) en driehoek (stress). Apparaten als mobiele telefoon, wifi, computer, magnetron, elektrische wekkerradio, zendmasten, etc. zenden frequenties uit met een rechthoekige, driehoekige of misschien nog een andere vorm. Als die frequentie een zelfde frequentie met een sinusvorm in het lichaam aantreft, dan raakt uiteindelijk die sinusvorm uit balans. Dit zal dan tot verstoring in het systeem leiden.

Wij mensen zijn een verdichte vorm van licht en bestaan uit trillingen met zijn specifieke draaiingen (oscillatie) en met verschillende frequenties. Elk systeem, elk orgaan, elk enzym etc. heeft z'n eigen frequentie waarde en specifieke draaiing (oscillatie) waarmee ze onderling communiceren. Als frequenties uit balans raken veroorzaakt dat miscommunicaties in systemen wat ziekte als gevolg kan zijn. Naar aanleiding van deze principes heeft Paul Schmidt bioresonantie apparatuur ontwikkeld. Deze verstoringen in frequenties opsporen en vervolgens stimuleren met de juiste frequentie tot resonantie, zodat vervolgens het zelf herstellend vermogen het overneemt. Bioresonantie apparatuur volgens Paul Schmidt werkt alleen met frequenties die zich presenteren in de sinusvorm.

In 2020 is wetenschappelijk bewezen en erkend op hoogst wetenschappelijk niveau dat de principes van Bioresonantie volgens Paul Schmidt efficiŽnt zijn en dat Rayonex apparaten veilig en effectief zijn.

Micro Elektro Methodiek

Micro Elektro Methodiek

Microstroom stimulatie is het lichaam stimuleren met een zeer lage stroom tot een snelle regeneratie en genezing. Het herinnert het lichaam weer tot zelfregulerende fysiologische en chemische processen op cellulair niveau weer zelf te doen. Microstroom stimulatie/therapie is een katalysator bij het ingang brengen en onderhouden van talloze chemische en elektronische reacties die plaats hebben bij het genezingsproces.

Effecten op celniveau:
- Aanmaak ATP (adenosine-tri-phosfaat) energieproductie wordt verhoogd 500 - 800%,
- Verhoging eiwitsynthese, transport aminozuren langs celmembraan,
- Verhoging afvoer afvalstoffen uit de cel,
- Verbeterd de celcommunicatie,
- stimuleert neurontransmitters.

Een goede celcommunicatie leidt tot een goede werking tussen de netwerken van het spijsverteringssysteem, immuunsysteem, hormoonsysteem en zenuwsysteem en de rest van het lichaam. Dit komt ten goede van het zelfgenezend vermogen en afweersysteem. Microstroom stimulatie is in te zetten voor pijnbestrijding, chronische klachten, acute klachten, sportblessures etc.
Bij de behandeling is de stroom veelvuldig verkleind waardoor de client niets voelt, meestal alleen een aangenaam, lichter gevoel in het lichaam direct na de behandeling en minder pijn of spanning op de plaats van de klacht. Bij 90% van de mensen ervaren een blijvend positief resultaat tussen de 40% en 80%. Bij acute klachten en sportblessures kan een resultaat van 100% worden bereikt.

bloem

Effecten van de behandeling zijn:
- verhoging van productie van ATP (geeft energie),
- bevordert vitaliteit en welzijn,
- remt ontstekingen,
- laat zwellingen afnemen,
- verbetert celcommunicatie,
- verbetert locale doorbloeding,
- verbetert oxygenatie,
- vermindert weefselschade,
- herstelt wonden en blessures,
- regenereert botweefsels,
- verbetert mobiliteit,
- bestrijdt de pijn.

Therapeutische Massage

Massage is een weldaad voor het lichaam. Of het nu klassieke massage, shiatsu massage, voetreflexologie massage of lymfe drainage massage is, het lichaam wordt geprikkeld.

Massage werkt;
- het vitaliseerd en is verkwikkend,
- ontspant en kalmeert lichaam en geest,
- verbeterd lichaamsbewustzijn en maakt evenwichtiger,
- is spier ontspannend en pijnstillend,
- verbetert het afweersysteem,
- stimuleert de spijsvertering,
- zorgt voor afname oedeem,
- stimuleert bloedsomloop en weefselstofwisseling,
- stimuleert afvoer afvalstoffen.

Elke massage heeft z'n eigen specialiteiten en afhankelijk van de klachten, contra-indicaties en, belangrijkst, wat vindt de client het plezierigst, is massage een mooie toevoeging op de therapie.

therapeutischemassage

Klassieke massage

Om de algehele weerstand een lekkere oppepper te geven is een massage over het hele lichaam aan te raden. Heerlijk ontspannend ondergaan. Alles in beweging. Alleen als de client het aankan natuurlijk.

Voetreflex massage

Een ideale effectieve therapie voor mensen die niet graag uit de kleren gaan. Op de voeten kan je verschillende lichamelijke systemen bewerken waarna vervolgens het echte systeem in het lichaam geprikkeld wordt door de de onwillekeurige prikkel (reflex) van de voet.

Lymfedrainage massage

Een perfecte zachte behandeling om de lymfestromen met alle afvalstoffen naar de grote lymfeknopen in de oksels en liezen te stimuleren. De weefsellagen krijgen dan vervolgens sneller weer voedingsstoffen en zal het herstel van de cellen bespoedigen. De huid komt weer tot rust.

Shiatsu massage

Dit is acupressuur of drukpuntmassage waarbij gewerkt wordt op drukpunten of op de meridianen zodat de energie vrij gaat stromen wat ten goede komt voor het zelf genezend vermogen.

natuurvoeding

Natuurvoeding

Om te leven in goede gezondheid, zowel geestelijk als lichamelijk staat voeding naast ademen, slaap, beweging en voortplanting op plaats 1. Deze 5 primaire biologische behoeften moeten op zichzelf en onderling in balans zijn om een sterk afweersysteem op te bouwen. Een disbalans, waar dan ook, kan leiden tot aandoeningen of ziekte.
Met natuurvoeding wordt eten en drinken bedoelt die het lichaam voeden en energie geven. Lichtenergie uit de zon valt hier ook onder. Deze ontvangen wij direct (buiten in het daglicht, zonnestralen) en indirect via verse groente en fruit en een aantal dierlijke bestanddelen. Met natuurvoeding krijgen we bouwstoffen, vitaminen, mineralen en water binnen die helpen het lichaam op temperatuur te houden, te herstellen, een juiste PH waarde te behouden, afvalstoffen te verwijderen en reserves op te slaan. De verschillende voedingsstoffen moeten in balans zijn om het lichaam gezond en sterk te houden.

bachbloesem

Bach bloesem remedies

Bach bloesems is een zelfhulpsysteem die werkt op de gemoedstoestand. De oorzaak van fysieke en psychische klachten ligt in de persoonlijkheidsstructuur die in onevenwichtigheid en disharmonie is geraakt. Bach bloesems zetten ons eigen trillingsfrequenties weer in beweging zodat de balans terug kan komen. Het lost geen problemen op maar draagt bij aan inzicht, het kan je bewuster maken van de diepere emotionele drijfveren die uiteindelijk geleid hebben in je gemoedstoestand. Die bewustwording zorgt voor beter welzijn, een betere gezondheid en is dus zelfgenezing. Welke remedie je gaat gebruiken is afhankelijk van je gemoedstoestand. Het is een hele goed aanvulling om de weerstand te versterken.

Schüssler Celzouten

Celzouten zijn bouwstoffen, lichaamseigen stoffen, die de cel tot in de kern voeden, de reserves en tekorten aanvullen. Deze mineraalstoffen worden in de mond al opgenomen via het slijmvlies en komen dan rechtstreeks in de bloedbaan terecht en worden gelijk ingezet waar dan nodig. Dit is een wezenlijk verschil met voedingssupplementen die via het maag-darmkanaal moet worden opgenomen, waar we ons moeten afvragen hoe goed ze worden opgenomen.
Schüssler Celzouten gebruik je om tekorten aan te vullen, reserves op te bouwen en de mineralen huishouding instant te houden. Want je kan alleen het tekort opbouwen en aanvullen om van je klachten af te komen, maar als je blijft doen wat je deed of de ziekte is stil aanwezig, zal je verbruik door blijven gaan en komt er weer een tekort. Dus je kan het gebruiken om een ziekteproces te ondersteunen (kortdurig maar wel een aantal weken) of je gebruikt het levenslang om je kwaliteiten (je persoonlijke aard) of chronische ziekte te ondersteunen om zo je voorraad mineralen op peil te houden.

Paardenbloemen

Natuurgeneeskundige‑Praktijk van Greet Musch‑de Vries

  • KvK:76125831
  • Btw:NL003050507B02
  • Iban:NL48KNAB0259766496